Home Najave Božićna priča na Božićnom balu lipicanaca 2017. – “Kraljevski konj”

Božićna priča na Božićnom balu lipicanaca 2017. – “Kraljevski konj”

SHARE

Nova božićna priča na ovogodišnjem Božićnom balu lipicanaca, koji će se održati 16. prosinca u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo, nosi naslov “Kraljevski konj”.

Riječ je o glazbeno-scenskoj predstavi s konjima prigodne božićne tematike s jahačima, vozačima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći.
Božićni bal lipicanaca ergele Đakovo pripada u jednu od najljepših kulturno-turističkih atrakcija naše zemlje. To više što su u ovoj bajci glavni akteri lipicanci.

– I ove godine pripremamo pravo iznenađenje koje će oduševiti i ljubitelje baleta, folklora, barokne glazbe te posebno one koji uživaju u čaroliji plesa čudesnih konja iz doba baroka. Naravno, za najmlađe posebna iznenađenja. Tri, s ponosom možemo reći, najljepše, zimske atrakcije učinit će ovu predstavu uistinu jedinstvenom u svijetu. Pastusi Kobilarne Lipica iz Slovenije, ponosni pastusi Ergele Đakovo u sjajnim kočijama i pod jahačima te gotovo nestvarne scene čarolije figura koje izvode barokni konji i jahači poznate udruge “Lipicanska barokna raskoš”, svi zajedno u vrtlogu sjajnog Božićnog bala – najavljuju iz Ergele.

Priča nas ove godine vodi na kraljevski dvor. U tijeku su pripreme za bal i kraljica raspisuje natječaj za najljepšeg konja u kraljevstvu. Šepure se prekrasni konji i njihove dame u jahaćim haljinama. No nisu svi rođeni pod sretnom zvijezdom…

-U predstavi sudjeluje 30 vrhunskih dresiranih konja, dresurni jahači i jahačice, kočije, plesači i pjevači, balerine i ostali sudionici. Ovo je najveća predstava koja je dosad održana, pa broj sudionika prelazi 150 izvođača – ističu u đakovačkoj Ergeli

TERMINI I ULAZNICE
Božićni bal lipicanaca održava se u dva termina. Prva predstava je u 17, a druga u 20 sati, a u vrijeme održavanja manifestacije ispred jahaonice je organiziran i Adventski sajam.

SHARE