Home Najnovije Ivan Horvat i Sara Aščić nastupili na Hanžekovićevom memorijalu

Ivan Horvat i Sara Aščić nastupili na Hanžekovićevom memorijalu

SHARE
Foto: AK Slavinija

Osječki atletičari i članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito Ivan Horvat i Sara Aščić nastupili su na međunarodnom mitingu “IAAF World Challenge Zagreb” – Hanžekovićevom memorijalu koji se održao 29. kolovoza 2017. na stadionu Mladosti u Zagrebu.

Skakač s motkom Ivan Horvat preskočio je visinu 5,30m te se plasirao na 7. mjesto. Početna visina bila je 5,30m koju je Ivan uspješno svladao iz drugog pokušaja. Sljedeću visinu od 5,40m nažalost nije uspio preskočiti. Pobijedio je Sam Kendricks (SAD) s 5,60m, drugi je bio Karsten Dilla (Njemačka) s 5,40m, a treći Ben Broeders (Belgija) također s 5,40m.

Svoj prvi nastup na Hanžekovićevom memorijalu imala je skakačica u vis Sara Aščić. Ona je preskočila 1,75m te zauzela 6. mjesto. Podsjetimo, Sara se ove sezone uvrstila među top 10 rezultata svih vremena u Hrvatskoj sa skokom od 1,80m. Na mitingu je pobjedu odnijela Kamila Lićwinko (Poljska) s 1,96m ispred Irine Gordeyeve (Authorised Neutral Athletes) i Erike Kinsey (Švedska) koje su preskočile 1,88m.

Rezultate natjecanja pogledajte ovdje.

IzvorAK Slavonija-Žito
SHARE