Home Preporučeno Marian Dragulescu na Dobro World Cupu Osijek 2018.

Marian Dragulescu na Dobro World Cupu Osijek 2018.

SHARE
izvor:youtube

Na desetom po redu Svjetskom gimnastičkom kupu koje će se od 26. i 27. svibnja održati u Osijeku nastupit će gotovo 150 gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja svijeta. Ovih dana naadresu organizatora Dobro World Cupa u Osijeku stigla je pomalo senzacionalna prijava. Naime, za nastup u Osijeku prijavio se Marian Dragulescu!

Legendarni rumunjski gimnastičar koji je čak osam puta bio svjetski i deset puta europski
prvak. U svojoj bogatoj riznici ima osvojenu čak 31 medalju sa svjetskih i europskih prvenstava i Olimpijskih igara na parteru i preskoku, višeboju (2004. godine bio je i europski prvak u višeboju) te u momčadskoj konkurenciji. Njegovo ime zauvijek je upisano u gimnastičku povijest. Ekstremno težak element na preskoku s dva i pol salta i pola okreta od 180 stupnjeva pri doskoku nosi ime „dragulescu“. Element je to koji je promijenio disciplinu preskoka.

Zanimljivo je kako se Dragulescu na vlastitu inicijativu prijavio za nastup na DOBRO World Cupu, ali nakon zaključenja liste prijava. Izravno je, naime, kontaktirao organizatore.
– „Jedan dan mi je zazvonio mobitel i predstavio se Marian Dragulescu. Prije nismo imali
nikakvih posebnih kontakata, rekao mi je da je došao do moga broja jer je bio naveden
kontakt broj organizatora. Rekao mi je kako je čuo da je u Osijeku odlično organiziran
Svjetski kup i zaželio se prijaviti. Naravno, ugostiti takvu zvijezdu bi nam predstavljala
posebnu čast, ali sam mu objasnio kako naknadna prijava mora proći kroz postupak
Svjetske gimnastičke federacije jer je lista prijava za DOBRO World Cup već bila
zaključena, a Rumunjski gimnastički savez ranije je poslao svoje predstavnike.

Naravno, u iznimnim okolnostima prijave su moguće i naknadno pa sada više nema nikakve zapreke da Dragulescua ne vidimo krajem svibnja u Osijeku. Njegov dolazak na DOBRO World Cup samo će još više podići razinu i kvalitete, ali i ugleda našeg Svjetskog kupa“, ispričao je Vladimir Mađarević, direktor DOBRO World Cupa.

SHARE