Home Preporučeno Održan mimohod Crvenog križa „Svjetlo za humanost“ u Osijeku

Održan mimohod Crvenog križa „Svjetlo za humanost“ u Osijeku

SHARE

Jučer, 8. svibnja u čitavom svijetu Hrvatski Crveni križ obilježio je 140. obljetnicu te Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. U četiri grada Republike Hrvatske, od kojih je jedan bio i Osijek, organizirana je bakljada pod sloganom „Svjetlo za humanost“, kojoj je cilj bio ukazati na važnost humanosti i uvažavanje svakog pojedinca i zajednice.

Prošlo je 140 godina od osnivanja Crvenog križa u Republici Hrvatskoj i Crvenog križa u Osijeku, 65 godina od prve organizirane akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa te 25 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao punopravnog člana Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Crveni križ predstavlja društvo koje promovira osjećaj za drugog čovjeka putem bogatih programa edukativne i humanitarne prirode.

Na mimohodu s bakljama, koji je u 20,30 sati krenuo s osječkog Trga slobode, preko Trga Ante Starčevića, a završio na Visećem mostu, uz djelatnike i volontere Crvenog križa i brojne građane, predstavnike lokalne samouprave i policijski službenici.

SHARE