Home Najnovije Održana konferencija za medije povodom međunarodnih nastupa atletičara AK Slavonija-žito

Održana konferencija za medije povodom međunarodnih nastupa atletičara AK Slavonija-žito

SHARE
Foto: AK Slavonija-žito

Povodom odlaska Ivana Horvata na Svjetsko atletsko prvenstvo te nedavnih nastupa članova Atletskog kluba Slavonija-Žito na Europskom juniorskom prvenstvu i Europskom olimpijskom festivalu mladih, u utorak 1. kolovoza u prostorijama dvorane Gradski vrt održana je konferencija za medije.

Na konferenciji su sudjelovali predsjednica Atletskog kluba Slavonija-Žito Zvjezdana Tuma Pavlov, Ivan Horvat i njegov trener Hrvoje Livačić te Elija Valentić, Dario Prekl, Sven Salaj i njihov trener Dino Belegić.

Horvata 6. kolovoza u Londonu očekuje nastup u kvalifikacijama Svjetskog atletskog prvenstva. Podsjetimo, Horvat je krajem lipnja u Tel Avivu preskočio 5,70m i izjednačio osobni i državni rekord na otvorenom. U dvorani je skakao i više – krajem veljače i početkom ožujka tijekom tri vikenda redom je preskakao 5,72m, 5,76m i 5,75m.

Elija Valentić i Dario Prekl nastupili su na Europskom juniorskom prvenstvu u talijanskom Grossetu i oboje su se plasirali u finale. Elija je u kvalifikacijama izjednačila osobni i državni rekord za juniorke (4,00m), dok je Dario postavio novi osobni rekord na otvorenom (5,10m). U finalu je Elija zauzela osmo, a Dario deseto mjesto.

Europski olimpijski festival mladih (EYOF) održan je u mađarskom Győru, a tamo je nastupio Sven Salaj. I on je uspješno prošao kvalifikacije te izborio finale u kojem je osvojio 6. mjesto.

SHARE