Home Najave Otvoren je natječaj “Oboji svijet”

Otvoren je natječaj “Oboji svijet”

SHARE

Već 6. godinu zaredom, Forum za slobodu odgoja obilježava Međunarodni dan tolerancije i zajedničkim snagama, idejama i kreativnim likovno-literarnim radovima progovara o tako važnim temama: toleranciji, nenasilju, mirnom rješavanju sukoba, prihvaćanju različitosti, razumijevanju i prihvaćanju postojanja svakoga pojedinca upravo takav kakav je, zagovaranju ljudskih i dječjih prava, kao i važnosti našega vlastitoga angažmana i doprinosa zajednicama u kojima živimo.

I ove su godine raspisali tradicionalni natječaj “Oboji svijet!” za sve učenike i učenice, kao i njihove mentore , no vesele se i svakome radu koji stigne iz inozemstva, kao što je to bio slučaj prošlih godina.

Godine 2015. Ujedinjeni narodi su usvojili Program za održivi razvoj do 2030. godine.

Plan je vrlo jednostavan: upoznajte se s Programom za održivi razvoj, sa samim ciljevima, istražite što se tim ciljevima želi postići, a ono što je najvažnije, kroz svoje radove šaljite prijedloge, ideje i same akcije kako mi kao pojedinci možemo doprinijeti ispunjavanju pojedinoga cilja: tolerancijom, poštivanjem ljudskih i dječjih prava, prihvaćanjem različitosti, izgradnjom mira, nenasilnim rješavanjem sukoba, pluralizmom, održivim i pravednim društvom.

Ne moramo pokušavati riješiti probleme svijeta, ali možemo aktivno sudjelovati i stvarati kvalitetniju, pozitivniju i humaniju zajednicu u kojoj živimo! Time ipak utječemo i na sam svijet koji želimo bojiti šarenim bojama tolerancije!

Natječaj je otvoren od 4. rujna 2017. do 27. listopada 2017. godine.

Sve ostale informacije vezano uz natječaj možete pronaći ovdje.

IzvorVolonterski centar osijek
SHARE