Home Kultura Počela 4. Kreativna riznica na EFOS-u

Počela 4. Kreativna riznica na EFOS-u

SHARE
foto: OBŽ

U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Instituta za znanstvena i umjetnička istraživanja u kulturnoj i kreativnoj industriji Andizet u večernjim satima 18. travnja 2018. godine, na Svjetski dan baštine, svečano je otvorena nova Kreativna riznica – 4. Popularizacijski simpozij kreativne industrije, jedinstvena manifestacija povezivanja znanosti, ekonomije, kulturu i industriju. Otvaranje je održano na prostoru tzv. otvorenog kabineta Ekonomskog fakulteta u Osijeku, odnosno dvorištu iza glavne zgrade. Simpozij su predstavili su ga idejna začetnica Kreativne riznice profesorica i književnica Jasna Horvat, izvršna direktorica Kreativne riznice Josipa Mijoč i prodekan EFOS-a Josip Mesarić.

Simpozij traje četiri dana (do 21. travnja), a odvijat će se kroz 60-ak događanja na koja je ulaz besplatan za sve zainteresirane posjetitelje.

Održat će se tako 34 radionice, dva okrugla stola, dva koncerta, pet predstavljanja projekata, promocija knjige te 16 izlaganja. Istodobno se razvija komunikacija profesionalaca i amatera, znanstvenika i stručnjaka, ali i metodološka platforma za istraživanje stajališta heterogenih kreativaca. Ovogodišnje inovacije očituju se u mobilnoj aplikaciji koju je izradio student Željko Ronta, pod vodstvom prof. Marijane Zekić-Sušac te u razvijanju i nadogradnji mentorskog sustava.
Naglasak Simpozija je na uključivanje mladih u sektor koji je u nastajanju te upoznavanje s kulturnom baštinom i njezinom transformacijom u kreativne proizvode.

IzvorOBŽ
SHARE