Home Preporučeno Prvenstvu Panonije u piciginu

Prvenstvu Panonije u piciginu

SHARE
FOTO:Press

U subotu 7. srpnja, od 14 sati, na pješčanoj dravskoj plaži pored Belišća odigrat će se drugi Bistrigin – prvenstvo Panonije u piciginu uz nastuo splitskog dvojca Kuzma & Shaka Zulu.

Bistrinačka plaža svake godine privuče velik broj kupača iz Valpovštine koji rado zaigraju picigin u plićaku stoga je Udruga Karašicka Republika prošle godine organizarala prvo Prvenstvo Panonije u piciginu, odnosno Bistrigin na kojem je nastupilo čak 11 ekipa iz raznih dijelova Slavonije. Ove godine turnir se održava 7. srpnja na Bistrinačkoj plaži od 14 sati. Natjecateljske ekipe trebaju brojati 5 igrača, kotizacija po ekipi iznosi 50kn, a organizatori su osigurali vrijedne nagrade. Suci će i ove godine ocjenjivati tri kategorije kroz deset minuta igre: atraktivnost, tehniku i izdržljivost. Naslov brani domaća ekipa Piciganci iz Bistrinaca.

Dok se u plićaku budu vodile borbe između bistriginaških ekipa, na obali će biti organiziran Beach party s DJ Mefom iz Reuniteda, a veliko finale biti će koncert legendi italo disca Kuzme & Shaka Zulua.  Hitovi kao što su U mojoj ulici, Lito ide mala, Majstori sa mora, Naloži do kraja empe3 i dr. upotpunit će mediteranski štimung picigina usred ravne Slavonije. Kuzma & Shaka Zulu veoma su uzbuđeni što dolaze u Slavoniju nakon nekoliko godina te poručuju svojim fanovima da ih čeka beach party za pamćenje! Koncert je besplatan i počinje u  18 sati stoga pozivamo sve posjetitelje da cijelo popodne provedu u kupanju i igranju picigina. Hrane i pića neće nedostajati tako da će se moći probati lokalne delicije kao što su Karašnicla, Karaviršla, ali i probati Karaševina. Sve detalje možete pratiti na službenom facebook događaju.

Prijave su moguće na facebook događaju i stranici Karašicke Republike kao i na mislav.matisci@gmail.com te broj telefona 098 937 3256.

SHARE