Home Preporučeno S 3,11 promila alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću

S 3,11 promila alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću

SHARE
mb press

Jučer u 10,20 sati u Kalničkoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Počinitelj, 53-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog automobila upravljao je vozilom uz prisutnost alkohola u krvi od 3,11 grama po kilogramu (promila). Vozač je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Na području ove policijske uprave 12. lipnja policijski su službenici u prometu evidentirali četiri prekršaja vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Dvojica su bili vozači osobnog automobila, a druga dvojica bili su biciklisti. Najveću prisutnost alkohola evidentirali su u 23,03 sati u Osijeku u Strossmayerovoj ulici, kada su zaustavili 58-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,28 grama po kilogramu (promila).

U prijepodnevnim satima 12. lipnja u Ulici Vladimira Nazora u Bijelom Brdu dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Počinitelj, vozač mopeda, 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao je vozilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,38 grama po kilogramu (promila). Također je upravljao mopedom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije, a za vrijeme vožnje nije imao zaštitnu kacigu na glavi.

SHARE