Home Kultura Tamburaška škola Batorek obilježava 25 godina uspješnog rada

Tamburaška škola Batorek obilježava 25 godina uspješnog rada

SHARE
foto:obz

Tamburaška škola Batorek osnovana je 1993. godine, pa upravo obilježava 25 godina uspješnog rada. Prve godine imala je 23 učenika, no njihov broj se kontinuirano povećavao tako da danas okuplja 117 učenika podijeljenih u šest tamburaških i dva gitarska razreda, koji uz dinamiku od dvije probe tjedno savladavaju glazbena znanja i vještine od osnove teorije i prakse na instrumentima do glazbene nadgradnje.

Povodom jubileja, predstavnike Tamburaške škole na čelu s osnivačem i voditeljem Franjom Slavkom Batorekom te njihove goste, prijateljski ansambl iz Ukrajine – renomirani Dječački zbor Mukachevo koji nastupa pod ravnanjem Volodymyra Volontyra, umjetničkog voditelja i dirigenta te Oksane Volontyr, zborovođe i Christine Volontyr, koncertne majstorice – danas (29. lipnja 2018. godine) u sjedištu Osječko-baranjske županije primio je zamjenik župana Goran Ivanović. Čestitao im je na obljetnici te zahvalio što su upornim i kvalitetnom radu postali rasadnik izvrsnih glazbenika te su na taj način i čuvari bogate kulturne i glazbene baštine.

Izvedbom dvije pjesme i prigodnim riječima gosti iz Ukrajine zahvalili su na prijemu zamjeniku župana Ivanoviću te izrazili zadovoljstvo suradnjom s Tamburaškom školom Batorek koja traje od 2013. godine, a obuhvaća i uzajamne susrete članova ovih škola svake druge godine. Gosti iz Ukrajine upravo borave u Slavoniji i Baranji pet dana, s time da su već nastupali u Vinkovcima, večeras su gosti „Ljeta valpovačkog“, a 1. srpnja nastupaju u Crkvi sv. Antuna u osječkoj Tvrđi.

SHARE