Home Najnovije Više od tisuću natjecatelja na Erste Plavoj ligi u Osijeku!

Više od tisuću natjecatelja na Erste Plavoj ligi u Osijeku!

SHARE
Foto: AK Slavonija-žito

Kvalifikacije Erste Plave lige, najmasovnijeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, održane su 26. travnja 2018. na stadionu Gradski vrt u Osijeku.

Nastupilo je čak 1.034 učenica i učenika od 3. do 6. razreda osnovne škole! Tako je ove godine nastupio samo jedan natjecatelj manje nego rekordne 2017. godine (1.035).

Svaki natjecatelj mogao je sudjelovati u najviše dvije discipline pa je broj startnih mjesta iznosio 1.600.

Osijek se već godinama ističe po velikom broju sudionika ovog natjecanja te je rekorder po broju natjecatelja među gradovima u kojima se održavaju kvalifikacije. Zasigurno u tome veliku ulogu ima i promocija natjecanja koju djelatnici Aletskog kluba Slavonija-Žito provode u osnovnim školama te odlična suradnja s ravnateljima i profesorima.

Inače, kvalifikacije se ove godine održavaju u šest hrvatskih gradova – Makarskoj, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru i Zagrebu, a po dva najbolja natjecatelja iz svake discipline predstavljat će svoj grad u velikom finalu koje će se održati 4. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, neposredno prije početka međunarodnog mitinga “IAAF World Challenge Zagreb” – Hanžekovićevog memorijala.

Fotografije možete pogledati Facebook stranici.

SHARE